Savjeti za one koji prvi puta putuju avionom

Rezervirali ste karte za avion… idete na toliko očekivani godišnji, i jako se veselite. Međutim, ima jedna sitnica… koja baš i nije tako sitna. Već godinama (ili možda nikad u životu?) niste putovali avionom, i ne možete ni pretpostaviti što sve trebate učiniti kako biste došli do lokalne zračne luke, stali u red za avion, prošli sigurnosnu provjeru (“Zar će me golog pretresati!?”), došli do izlaza i zaputili se nebu pod oblake.

Ne strahujte, jer smo pripremili korisne savjete koji će vam pomoći da se snađete na putu do zračne luke i po njoj. Svaka je zračna luka drugačija, to nemojte zaboraviti, te postoje stvari koje su različite od jedne zračne luke do druge, kao što su dnevne cijene za parkiranje, raspored terminala i izlaza, te dostupnost i broj usluga poput restorana i prodavaonica.

Ako ćete sada prvi put u životu putovati avionom, ili ako je prošlo dulje vrijeme od vašeg posljednjeg leta avionom, najbolje ćete se pripremiti za polazak ako se budete pridržavali ovih nekoliko savjeta.

Što trebate spakirati,što ne smijete, a što smijete nositi
Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoću u planiranju Vašeg slijedećeg putovanja avionom.